Werkwijze

Een advies op maat is een consult van 1 uur. Voorafgaand aan het consult krijg je post/mail thuis om je leefstijl en eetgewoonte te inventariseren. Bij een voedselovergevoeligheid of maag-darmklachten horen daar ook vragen bij over voedingsmiddelen waar je (mogelijk) van krijgt. Met deze informatie en je wensen en mogelijkheden kom ik tot een individueel advies. We bespreken een plan; wat wil je bereiken en hoe gaan we dat doen. Je krijgt direct aandachtspunten mee om aan de slag te gaan. Bij de vervolgafspraken kijken we hoe het gaat, wat er nog meer nodig is, hoe het bevalt en wat er eventueel aangepast moet worden. De frequentie en duur van de vervolgafspraken is per persoon verschillend en worden in overleg gepland. Voor de uitwerking van het advies en een rapportage naar de arts is ongeveer 30 minuten nodig.

 

Vitamine en mineralencheck of vraag over voedingssupplementen

Heb je regelmatig een ijzertekort? Of vermoed je een tekort aan vitamines of mineralen? Wil je weten of je alles binnenkrijgt of dat je extra vitaminen of mineralen nodig hebt? Vraag om een check en/of suppletie-advies.

Zelfs met een gezonde voeding is inname van alle voedingsstoffen niet altijd gegarandeerd. Wist je bijvoorbeeld dat medicijnen of bepaalde gewoonten (bijv. maagzuurremmers en (mee)roken) invloed kunnen hebben op de opname en de behoefte aan vitaminen en mineralen? Bovendien gaat niet ieder lijf even efficiënt om met de aangevoerde voedingsstoffen. Na voedingsberekening en met de eventuele uitslagen van bloedonderzoek en het evt. medicijngebruik gaan we in overleg over aanpassing van de voeding. Zo nodig kan ik de juiste voedingssupplementen adviseren.

Wil je een onafhankelijk over de informatie die je leest of hoort over het gebruik van voedingssupplementen bij verschillende aandoeningen? Maak dan een afspraak.